Program:
AEC Hackathon 2.7. Helsingissä 6.-8.11.2015

AEC Hackathon 2.7. Helsingissä 6.-8.11.2015

Rakennusala ja uusien teknologioiden huippuosaajat ratkaisevat yhdessä rakennusalan haasteita Suomen ensimmäisessä AEC Hackathonissa.

Espoossa marraskuun 6.-8. päivän viikonloppuna innovaattorit valjastavat 3D mallit, virtuaalimaailmat ja lisätyn todellisuuden, GIS työkalut, datasetit ja IoT (internet of things) sensorit rakennusalan käyttöön. Hackathonin osallistujat pääsevät ratkaisemaan kiinnostavia alan haasteita, joista parhaimmat tekijät palkitaan. Paras tiimi pääsee lisäksi Slushiin pitchaamaan omaa työtään kansainväliselle startup -yleisölle ja kilpailemaan 20 000 euron pääpalkinnosta.

Paikalla olevat rakennusalan ammattilaiset auttavat demojen ja prototyyppien tekijöitä ymmärtämään paremmin rakennusalan tarpeita ja sitä kautta parantamaan töitään. Hackathonissa järjestetään lisäksi esityksiä ja demonstraatioita, joissa perehdytään eri teknologioiden hyödyntämiseen. Tapahtuma on aitiopaikka osallistujille nähdä millaisia rakennusalan digitaalisia sovelluksia Suomessa ja maailmalla tulevaisuudessa käytetään.

Rakennusalalla on menossa suuri murros uusien digitaalisten palvelujen, tietomallien ja teknologioiden kehittyessä. Ala kaipaa mukaan uusia kykyjä ratkaisemaan haasteita ja auttamaan yrityksiä uusien teknologioiden käyttöönotossa. AEC (Architecture, Engineering, Construction) Hackathon on Yhdysvalloista alkunsa saanut huippusuosittu talkoovoimin toimiva yhteisö, joka kokoaa yhteen arkkitehtuurin, suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon ammattilaiset tekemään yhteistyötä ohjelmistokehittäjien ja uusien teknologioiden huippuosaajien kanssa. AEC Hackathoneja on järjestetty aiemmin Yhdysvaltojen lisäksi Lontoossa ja nyt siis ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kyse on myös kansainvälisen yhteisön rakentamisesta. Rakennusalan digitalisoituminen mahdollistaa aidosti kansainvälisen palvelubisneksen kehittämisen myös suomalaisille toimijoille. Tämä on oiva tilaisuus kansainvälisen kumppaniverkoston rakentamiseen. Kahdeksan biljoonan euron kokonaismarkkina ei ole mikään pieni kakku.” toteaa tapahtuman paikallinen järjestäjä Teemu Lehtinen.

Tapahtumaan on tulossa myös kova puhujakaarti. Tilaisuuden käynnistää perjantai-iltana Yhdysvaltojen entinen Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck. Muita puhujia viikonlopun aikana ovat muun muassa Arto Kiviniemi (University of Liverpool), Anita Havele (Web3D Consortium), Dale Stenning (Hoffman Construction), Leif Granholm (Tekla), Otto Alhava (Fira) ja Jyrki Keinänen (A-insinöörit). Hackathonin järjestämisessä ovat auttaneet Tekla, jonka tiloissa (Metsänpojankuja 1, Espoo) tapahtuma järjestetään. Muita yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus, Fira, YIT, Sweco, A-insinöörit, M.A.D., RYM, AE Partners, Aalto-yliopisto, Unity, Colossal Order, Paradox Interactive, UpCloud ja Thingsee.

AEC Hackathonin ohjelma ja rekisteröityminen löytyvät tilaisuuden nettisivuilta: http://aechackathon.com/aec-hackathon-2-7-helsinki/

Seuraa tapahtuman uutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/events/760310504078776/

Lisätietoja:
Teemu Lehtinen
teemu.lehtinen@aalto.fi
+358 50 585 0079

Share